camí de la Saira, s/n Almacelles (Lleida)
+973050097 +34629804010
masbovi@masbovi.com

Quiet wean

Quiet wean

Donat que sou molts els que en privat m’heu demanat que expliqui el funcionament us faré un resum.
Un cop seleccionats els vedell que es volen deslletar, els hi col·loquem el ‘quiet wean’ al nas, aquest impedeix que puguin agafar la mamella de la vaca, tot i que ho intenten repetidament no els és possible popar, això fa que comencin poc a poc a menjar més i a anar perdent l’apetència de la llet (recorda que per molt que ho intenten no ho aconsegueixen) entre els 4 i 7 dies de posar-los-hi el ‘quiet wean’ ja estan deslletats i la vaca quasi està seca. En aquest moment s’han de separar de la mare i treure’ls-hi el ‘quiet wean’, el resultat és sorprenent, estan tranquils sense l’estrès que els produeix el separar-los de la mare perquè el vincle que els uneix, que és la llet, ja s’ha trencat.

Els avantatges principals del sistema son:
– No hi ha pèrdua de pes
– Mengen pinso i ferratge des del primer moment
– Es minimitzen els processos respiratoris produïts per l’estrès.

 

 

No Comments

Add your comment